Pro opleidingen

Toekomstige PADI pro's zijn goede duikers met verantwoordelijkheidsgevoel en vooral met interesse in mensen en duiken. Zonder deze ingrediĆ«nten kun je er beter niet aan beginnen. Je hoeft geen expert te zijn op het moment dat je begint met een pro-opleiding. Je moet wel de intentie hebben om jezelf te verbeteren en openstaan voor nieuwe inzichten. 

 

Is dat leuk?
Er zijn verschillende redenen om divemaster te worden. Hier een greep uit de meest voorkomende argumenten: veel duiken; bezig zijn met je hobby en jezelf verbeteren; je enthousiasme overbrengen op mensen, hen zien vooruitkomen en daarvoor waardering krijgen; samenwerken in een team van duikgekken tijdens het lesgeven; bijverdienen terwijl je je hobby uitoefent; mogelijkheid om te gaan werken in zonnige oorden.

 

Divemaster

Dit is je eerste stap in het proces van leren hoe je duikles geeft. Het is een intensieve cursus waarin je een geheel nieuwe kijk op het duiken krijgt. Ongetwijfeld beheers je de duikvaardigheden en ook de theorie heeft nog maar weinig geheimen voor je. Dat is heel leuk en aardig, maar hoe breng je deze wijsheden over op anderen? Hoe zorg je ervoor dat de minder ervaren duikbroeders een stap verder komen op de duikladder? Met dit streven in het achterhoofd doe je het volgende:

 

Watervaardigheden
Je laat zien dat je als een vis in het water thuishoort met een aantal zwemoefeningen. Ook onder water ben je op je gemak tijdens een stresstest. De rescuetest voer je vlekkeloos uit. Je toont je beheersing van de vaardigheden van de open water cursus en je leert hoe je deze kan demonstreren aan beginners.

 

Theorie
Je krijgt les over de rol van een divemaster als gids, begeleider en assistent bij cursussen. Ook ga je dieper in op de duiktheorie. Een groot deel doe je met zelfstudie in je eigen tempo. Je vorderingen worden getoetst met een examen. Uiteindelijk is je kennisniveau gelijk aan dat van een instructeur, zodat je zinnig antwoord kan geven op vragen van leerlingen.

 

Onderwaterkaart en noodassistentieplan
Je maakt een noodassistentieplan en een onderwaterkaart van een duikgebied. Het eindresultaat is een document met alle noodzakelijke en handige informatie voor een duiker die onbekend is met de duikstek.

 

Simulaties
De praktijk van het divemasteren ervaar je voor het eerst met een aantal simulaties. Tijdens nagebootste opleidingsduiken krijgen je 'leerlingen' te maken met problemen die jij moet voorzien, voorkomen en pareren. 

          

Stage
Na de cursus kan je een stage als divemaster bij ons volgen. Onze duikschool is een van de grootste van Nederland. Daardoor kunnen wij je de mogelijkheid bieden om veel praktijkervaring op te doen met verschillende cursussen, instructeurs en leerlingen.   

 

Inschrijven 
Op aanvraag, neem contact met ons op.

 

Assistent instructeur

Deze cursus is gericht op divemasters die instructeur willen worden, maar eerst een tussenstap willen zetten. Het voordeel hiervan is dat je als assistent instructeur ervaring kan opdoen in het geven van theorie-, zwembad- en buitenwaterlessen. De cursus is eigenlijk een gehalveerde instructeurscursus. Als je later verder gaat zal dat je minder tijd kosten.

 

Theorie
Met de theorielessen en zelfstudie maak je jezelf wegwijs in het PADI systeem. Je leert hoe je de hulpmiddelen kan gebruiken voor het geven van theorie-, zwembad- en buitenwaterlessen. Je wordt getoetst met een open boek examen.

   

Simulaties
Je oefent het lesgeven met een aantal theorie, zwembad en buitenwater presentaties. Je geeft les aan je medecursisten, die figureren als leerling. Je leert hoe je de lessen moet organiseren, hoe je de inhoud kan overbrengen, hoe je problemen kan voorkomen en hoe je kan samenwerken met collega's.  

 

Inschrijven 
Op aanvraag, neem contact met ons op.

 

 

Instructeur (IDC)
Leer hoe je mensen op een prettige en veilige manier kan opleiden tot duiker en verder. Je hebt al ervaring met het begeleiden van duikers en met het assisteren tijdens cursussen, maar hoe organiseer je zelf een complete cursus en hoe gebruik je daarbij de hulpmiddelen van PADI?

 

Toelating
Aan het begin van de cursus worden je basisvaardigheden getest en bijgeslepen.
Je kennis van duiktheorie wordt getoetst. Je duik- en rescuevaardigheden op demonstratieniveau testen we in het zwembad. 

 

Theorie
Met de theorielessen en zelfstudie maak je jezelf wegwijs in het PADI systeem.
Je leert hoe je de hulpmiddelen kan gebruiken voor het geven van theorie-, zwembad- en buitenwaterlessen.

 

Simulaties
Je oefent het lesgeven met een aantal theorie, zwembad en buitenwater presentaties. Je geeft les aan je medecursisten, die figureren als leerling. Je leert hoe je de lessen moet organiseren, hoe je de inhoud kan overbrengen, hoe je problemen kan voorkomen en hoe je kan samenwerken met collega's.  

 

Open water scuba instructor (OWSI)
Een verkorte versie van de IDC voor assistent instructeurs. Je kan dan het eerste deel van de IDC overslaan.  Voor instructeurs van andere organisaties is het OWSI de ingang naar het PADI systeem.

 

Instructor examination (IE)
Dit is het aansluitende examen dat door mensen van PADI zelf wordt afgenomen. Na succesvolle afronding ben je open water scuba instructeur.

 

Inschrijven 
Op aanvraag, neem contact met ons op.

 

 

 

 

EFR instructeur
Leer lesgeven in emergency first response, de eerste hulp en reanimatie cursus van PADI. Hoe maak je gebruik van de leshulpmiddelen van PADI, hoe breng je de technieken op een juiste manier over en hoe beoordeel je de prestaties van je leerlingen.

 

Care for children
De cursus is uitgebreid met het care for children (CFC) instructeurprogramma. Het CFC lesmateriaal en brevet zijn inbegrepen in de prijs.

 

Inschrijven 
Op aanvraag, neem contact met ons op.

 

Staf instructeur

Ga weer terug naar de bekende rol van assistent, maar nu voor een course director. Je leert hoe je kan assisteren bij een IDC en hoe je de prestaties van aankomende instructeurs moet beoordelen. Na deze cursus mag je assistent instructeurs opleiden.

 

Overzicht
De cursus start met het testen van je basisvaardigheden als instructeur (skills en lespresentaties) en je kennis van duiktheorie en PADI regels wordt getoetst. Daarnaast krijg je een uitleg van het scoringssysteem, waarmee je de theorie-, zwembad- en buitenwaterlessen van IDC kandidaten of je toekomstige assistent instructeurs kan beoordelen.

 

IDC stage
Na deze cursus loop je een complete IDC mee om extra ervaring op te doen. Hierin help je bij de organisatie en beoordeel je op de juiste manier alle kandidaten.

 

Inschrijven 
Op aanvraag, neem contact met ons op.

Extra Info

 • Kijk hier wanneer de cursussen gegeven worden. Staat jouw cursus er niet bij? Neem contact met ons op!

Cursus opties

 • Divemaster
  Leer hoe je duikers kan begeleiden en hoe je kan assisteren bij cursussen

 • Assistent instructeur
  Begin met duikles geven

 • Instructeur
  Leer hoe je zelfstandig duikles geeft

 • EFR instructeur
  Leer lesgeven in eerste hulp en reanimatie

 • Staf instructeur
  Help bij het opleiden van nieuwe instructeurs